FødevareWatch

Investorer belønner Metros nye planer

Det europæiske aktiemarked har reageret positivt på Metros planer om at splitte sin forretning op i to dele, hvor den en er helliget engrossalg af fødevarer.

Tyske Metro, der har drevet varehuse i Danmark, topper det europæiske aktiemarked onsdag, hvor der generelt set er pæne stigninger efter opløftende ord fra den amerikanske centralbanks chef.

Det tyske selskab har fremgang, efter at det har foreslået at splitte sin forretning i to, hvor den ene vil sælge mad og den anden forbrugerelektronik.

Aktieanalytiker David Payne fra Nomura siger til Bloomberg News, at en opsplitning kan give bedre plads til værdiskabende opkøb i fremtiden

Investorerne reagerer positivt på planerne, og sender aktien op med 11,3 pct. Dermed topper Metro-aktien det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, bestående af 600 selskaber fordelt på 18 lande. Samlet stiger indekset 1,6 pct.

Metro vil dele forretningen i to

Inco-ejer køber Metros gamle varehus

Metro hænger stadig på varehuse

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier