FødevareWatch

205 Shell-stationer får irsk ejer

Salget af de danske Shell-stationer er nu endeligt på plads efter lange forhandlinger med konkurrencemyndighederne. Stationerne deles mellem irsk og canadiske ejere.

I fremtiden er det irske DCC Holding, der skal forsyne billister på danske veje med benzin, hotdogs og kaffe fra 205 Shell-tanke rundt om i landet.

Egentlig var samtlige de nuværende 315 Shell-tanke solgt til canadiske Alimentation Couche-Tard Inc., som i forvejen driver Statoil i Skandinavien. Konkurrencemyndighederne var ikke helt tilfredse med så stor en markedsandel, og canadierne må nøjes med at tage 131 tankstationer med fra købet, som nu kan omdøbes til Statoil-tanke, skriver EnergiWatch.

Den opmærksomme læser vil måske have opdaget, at 315 Shell-stationer er blevet til 205 Shell-tanke og 131 Statoil-tanke. Det skyldes, at Couche-Tard Inc. som en del af handlen sælger nogle af sine eksisterende tankstationer i Danmark til DCC, så der ikke kommer et lokalt monopol heller.

Canadisk detailkæmpe køber danske aktiviteter fra Shell

7-Eleven forsøger sig med nyt måltidssats

Statoil-stationerne skifter navn

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier