FødevareWatch

Giftig indpakning stadig ikke tilbagekaldt

Kager, der er pakket ind i papir med giftige flourstoffer, er endnu ikke blevet tilbagekaldt af hverken Fødevarestyrelsen, fabrikken eller detailkæderne.

Forbrugerrådet Tænk fastslog for nyligt i en test, at fire forskellige kager solgt i Aldi, Kvickly, Netto, Rema 1000 og Fakta er pakket ind i papir, der indeholder giftige flourstoffer. Det skriver Ingeniøren. Af de tre detailkæder er det kun Aldi, som har taget kagerne ned fra hylderne.

Kagerne er produceret af Dan Cake og Coronet Cake Company, som ikke selv har gjort noget for at kalde kagerne tilbage. I det værste tilfælde, overskrider papiret grænseværdien på flourstofferne med over 4.000 gange.

Også fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) afviser at kommentere sagen, men sender sagen videre til Fødevarestyrelsen. Her sidder biolog Mette Holm, der arbejder med kemi og fødevarekvalitet.

"Den vejledende grænseværdi for fluorstoffer adskiller sig fra mange af de andre grænseværdier, vi fastsætter. Den er en hjælp til virksomheder, så de kan sikre sig, at der ikke er fluorerede forbindelser i deres emballager. Men det er ikke ulovligt at anvende stofferne," siger Mette Holm til Ingeniøren.

Hun tilføjer, at det er vanskeligt at måle, hvor høj mængden af flourstofferne er i selve fødevarerne. Desuden er Fødevarestyrelsen forpligtet til at gribe ind, hvis den får mistanke om, at sundheden er i fare.

Roulade- og tærteemballage er fyldt med fluorstoffer

Ejer forbereder salg af kage-klenodie til Givesco-familien

Dan Cake vokser stort i Polen

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier