FødevareWatch

Irmas chef stopper – får nyt topjob

Irmas kædedirektør, Jesper Uggerhøj, stopper efter fire år i spidsen for supermarkedet for i stedet at blive topchef i pelsbranchen.

Detailkoncernen Coop må vinke farvel til en af sine mest markante kædedirektører.

Efter fire år i spidsen for supermarkedet siger Jesper Uggerhøj farvel til dagligvarehandlen for i stedet at blive topchef i pelsauktionshuset Kopenhagen Fur. Det skriver Børsen.

Det er skideærgerligt, men sådan er det jo altid. Dygtige mennesker har man kun til låns"

Peter Høgsted, adm. direktør, Coop

Jesper Uggerhøj er den fjerde direktør, der forlader Coop, efter adm. direktør Peter Høgsted trådte til i 2013. Siden da har Fakta, Superbrugsen og Kvickly alle fået nye direktører.

Detailchefen afviser dog, at der er uro på direktionsgangene, selv om han ærgrer sig over Irma-direktørens afsked.

"Det er skideærgerligt, men sådan er det jo altid. Dygtige mennesker har man kun til låns," siger adm. direktør i Coop Peter Høgsted til Børsen og oplyser, at han i første omgang leder efter en afløser internt i koncernen.

Før Jesper Uggerhøj kom til Irma i 2012, har han blandt andet været direktør i Premier Is, Løgismose og Toms Gruppen. I sin tid i supermarkedet er han blevet kendt for sine stærke holdninger til økologi og sundhed.

Hans skifte kommer samtidig efter en større ledelsesrokade i Coop, som blev gennemført sidste sommer. Her blev de tre direktører, Gregers Wedell-Wedellsborg, Jan Madsen og Jens Visholm, kørt i stilling som potentielle arvtagere til Peter Høgsteds toppost.

Jesper Uggerhøj starter i sit nye job i Kopenhagen Fur 1. april. Gregers Wedell-Wedellsborg overtager ansvaret for Irma, indtil en afløser er fundet.

Succesrig chef forlader Coop

Peter Høgsted ser ingen fare for intern magtkamp

Coop risikerer 'kongekabale' med ledelsesrokade

Irma-chef: Sænk momsen på økologi

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier