FødevareWatch

Tesco stiger efter tegn på bedring i detailhandlen

Det går bedre i den britiske detailhandlen, og det belønner investorerne ved at sende at sende Tesco-aktien i vejret.

Den britiske supermarkedsindustri har været i bedring de seneste 12 uger, og det sender supermarkedskæden Tescos aktie til vejrs tirsdag.

En rapport fra analysehuset Kantar Worldpanel viser, at salget af købmandsvarer steg 0,5 pct. i Storbritannien i løbet af 12 uger frem mod udgangen af februar. Det er den hastigste stigning siden oktober sidste år, skriver Bloomberg News.

Tesco oplevede godt nok et fald i salget på 0,8 pct., men det er dog en del bedre end faldet på 1,6 pct. måneden før. Det kan tyde på, at kæden er på vej tilbage på sporet. Ifølge Kantar Worldpanel har Tescos fornyede fokus på tilbudskampagner hjulpet med at fastholde kunderne.

Den britiske supermarkedskæde Sainsbury har også haft gavn af det forberede miljø, og kædens salg er steget med 0,5 pct.

De to store kæder kæmper begge en kamp mod discountsupermarkeder som Lidl og Aldi, hvor salget steg med henholdsvis 19 pct. og 15 pct. i samme periode. Tilsammen udgør de to discountkæders markedsandel nu 10 pct., viser rapporten ifølge Bloomberg News.

Tesco-aktien stiger 2,6 pct. tirsdag ved middagstid og ligger sig dermed blandt toppen i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks. Omvendt falder Sainsbury-aktien 0,5 pct.

 

Tesco køber partner ud af kaffeselskab

Tescos turnaround er fortsat på sporet

Tescos farvel til Arla kan koste mælkebønder dyrt

Forsiden lige nu

Sv. Michelsen genfinder rytmen i nyt regnskab

Den 84 år gamle chokoladevirksomhed mærker, at flere danskere er villige til at betale høje priser for luksusvarer. Et nyt bestyrelsesmedlem skal sætte endnu mere skub i udviklingen.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier