FødevareWatch

Økologisk frugt og grønt er blevet billigere

Prisen på økologisk frugt og grønt er faldet med tæt på 11 pct. de seneste to år, viser undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk. Discountkædernes øko-sats har biddraget til prisfaldet.

Det er blevet billigere at spise sundt de seneste år.

En undersøgelse foretaget af Forbrugerrådet Tænk viser, at priserne på økologisk frugt og grønt rasler ned. Det skriver DR Nyheder.

Sammenligner man priserne fra januar i år med året før, er det i gennemsnit blevet 4,2 procent billigere at købe en pose med 11 forskellige typer frugt og grønt. Går man tilbage til januar 2014 er det blevet 10,8 procent billigere i forhold til samme periode i 2016.

Prisnedgangen skyldes blandt andet, at flere års arbejde med at sætte fokus på økologiske fødevarer nu slår igennem. Samtidig er discountkæder som Kiwi, Rema 1000, Fakta og Netto begyndt at konkurrere på at have det bedste og billigste øko-sortiment.

"Der er endelig kommet hul igennem til en mere bærerdygtig produktion. Vi imødekommer forbrugernes ønske om at handle mere økologisk til fornuftige priser, og det er en rigtig fin udvikling," siger Forbrugerrådet Tænk, Anja Philip, til DR.

Discountkæde fjerner nu også moms på økologisk kød

Danskerne snupper VM-guld i økologi og EM-sølv i discount

Discountkæders nye slagmark giver plads til - discount

 

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier