FødevareWatch

Ny lov skal forhindre franske supermarkeder i madspild

Ifølge en ny fransk lov skal landets supermarkeder bortdonere uspoleret og usolgt mad til velgørenhed i stedet for at smide det ud.

Ifølge avisen The Independant har de franske politikere i sinde at indføre en ny lov, der skal sikre, at de store franske supermarkeder ikke længere har så voldsomt et madspild. I stedet for at smide usolgte fødevarer væk, skal supermarkederne i stedet donere det til velgørende formål.

Det skriver blandt andet TV2.dk.

Den nye lov skal dog ikke gælde for alle landets supermarkeder, men kun for dem der er 400 kvadratmeter eller større.

"Supermarkeder vil være forpligtede til at underskrive en donation-aftale med velgørenhedsprojekter og organisationer, og derfor vil vi have mulighed for at øge kvaliteten og forskelligheden af det mad, vi får ind, og som vi skal videredistribuere," udtaler Jacques Bailey, fra Banques Alimentaires, et netværk for en slags fødevarebanker, til avisen The Guardian.

På sigt er det også planen, at de franske politikere vil kigge i retning af få nedbragt madspildet på restauranter, bagerier, skole- og virksomhedskantiner.

Den franske madspildslov har allerede været på vej til at blive vedtaget én gang tidligere, men her satte en teknikalitet i første omgang en stopper for planerne.

Frankrig forbyder supermarkeder at smide fødevarer ud

NGO: Fransk forbud mod madspild ikke vidt nok

Teknikalitet bremser fransk madspildslov

Franske supermarkeder skriver under på madspildspagt

Bevægelse mod madspild: Start med storkøkkenerne

Tesco-topchef i spidsen for ambitiøst projekt mod madspild

Britiske madspildskæmpere rejser tocifret millionbeløb

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier