ANNONCE
londoncolney_003.jpg
Foto: Sainsbury's/ PR

Sainsbury's køber op for 12,8 mia kr

Den britiske supermarkedskæde Sainsbury's har endelig haft held med at opkøbe en hjemlig detailrival, som man overtager for et beløb, der svarer til 12,8 mia. kr.

Den britiske supermarkedskæde Sainsbury's har igennem længere tid forsøgt at overtage detailkoncernen Home Retail Group, og tirsdag er de to parter så endelig blevet enige om en aftale, som begge kan acceptere.

Det skriver Bloomberg.

Home Retail Group har ellers tidligere afvist tilnærmelser fra Storbritanniens næststørste dagligvarekæde, men et tilbud på omkring 1,3 mia. pund eller 12,8 mia. kr. har altså været nok til at få selskabet på bedre tanker.

Opkøbet er det største nogensinde for Sainsbury's, som nu blandt andet vil råde over 800 butikker i kæden Argos, der sælger en lang række forbrugsvarer både online og i fysiske butikker. Og det sker på et tidspunkt, hvor supermarkedskæden er under gevaldigt pres fra discountrivaler og ændrede shoppevaner i Storbritannien med en stigning i folk, der handler ind på nettet.

Her kan et udvidet distributionsnetværk og synergifordele fra sammenlægningen muligvis være med til at hjælpe Sainsbury's på rette kurs igen.

Selskabet forventer, at opkøbet vil bonne ud på bundlinjen allerede i det første hele regnskabsår, efter opkøbet går endeligt igennem, samt at man oplever "indtjeningssynergier" på minimum 120 mio. pund i efter tre år.

Selvom de to parter er blevet enige om detaljerne i et opkøb og bestyrelsen i Home Retail Group bakker op om handelen, så er der endnu ikke afleveret et officielt købstilbud. Det skal ske inden 23. februar.

Britisk supermarkedskæde afvist i købsdøren af detailkæde

Britisk detailkæmpe er presset af discountkæder

Tesco og Sainsbury rider med på julebølgen

Her er de 10 største netsupermarkeder i EU

Hvem vinder den britiske detailkrig?

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis