ANNONCE
28058344.jpg
Foto: Thomas Borberg/POLFOTO

Slikfuskerne fik flere bøder i 2015

Fødevarestyrelsen udskrev tre gange så mange bøder i 2015 som året før. Problemet er "nærmest eksploderet mellem fingrene" på myndighederne, fortæller styrelsen.

Der bliver svindlet med søde sager som aldrig før.

Nye tal fra Fødevarestyrelsen viser, at antallet af bøder i sager om svindel med slik og sodavand er tredoblet i 2015 i forhold til året før. Samtidig udskrev Skat regninger for 51,3 mio. kr. for manglende betaling af afgifter.

Det skriver DR Nyheder, der har set nærmere på omfanget af fusk med slik og sodavand.

Ifølge Søren Jensen fra Fødevarestyrelsens Rejsehold er problemet "nærmest eksploderet mellem fingrene" på myndighederne. Samme melding lyder fra Bagmandspolitet SØIK og Skat.

"Udbredelsen med svindel med slik er efter vores opfattelse meget stor for øjeblikket. Vi har oplevet en stor stigning de sidste par år, og også af den organiserede del af det, som vi ved hjælp af øgede kontroller prøver at tage hånd om," siger Morten Mørch Sørensen, Funktionsleder i Salgkontrol i Skat, til DR.

Ifølge Dansk Erhverv betyder den illegale handel med slik og sodavand, at den danske stat gik glip af 300 mio. kr. i moms og afgifter i 2013.

Sådan snyder slikfuskerne Skat med postkasse-fidus  

30 ton gammelt slik beslaglagt fra klam kælder

Listeria, bly og rotter - her er årets fødevareproblemer

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis