FødevareWatch

Konkurrencemyndighed siger god for Tescos milliardkøb

En milliardfusion mellem Storbritanniens største detailkæde og en stor fødevaregrossist kommer ikke til at skabe monopolproblemer, lyder vurderingen fra de britiske konkurrencemyndigheder.

Tescos opkøb af den store britisk fødevaregrossist Booker er blevet godkendt af de britiske konkurrencemyndigheder (The Competition and Markets Authority, CMA).

Købet, som har en værdi på 3,7 mia. pund (ca. 31,86 mia. kr.), har været igennem et eftersyn, fordi der har været bekymring om, at det ville stille Booker så stærkt i grossistmarkedet, at selskabet ville kunne presse sin nuværende kunde Symbol Group, der bl.a. driver en række convenience-butikker.

Det skriver fagmediet Foodbev.com.

Vurderingen fra de britiske konkurrencemyndigheder er, at selvom Tescos butikker konkurrerer med de forretninger, som Booker allerede leverer til, vil det ikke påvirke markedet i tilstrækkelig grad til at stoppe fusionen.

Tescos milliardopkøb kan gå i vasken

Tesco stryger til vejrs efter milliardfusion

Tesco kiggede ned i stort milliardhul i 2014

Forsiden lige nu

Mættet økologisk marked giver Friland mindre mavepuster

Efter flere år hvor Danish Crowns økologiske datterselskab halsede efter efterspørgslen på økologisk kød, er der kommet balance i markedet. Det rammer Friland på omsætningen, som i det seneste år er faldet med 17 mio. kr.

Ny direktør i Nordisk Kelloggs

Den nordiske del af den amerikanske morgenmadskæmpe har mandag fået en ny dansk direktør. Han har tidligere været ansat i Toms.

Orkla satser digitalt med opkøb af helseportal

Med et lidt utraditionelt opkøb har Orkla sikret sig rettighederne til den svenske virksomhed HSNG, der driver netportalerne Gymgrossisten og Bodystore, som er store inden for helse og sportsernæring.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier