FødevareWatch

Utilfredse brugsforeninger søger modkandidat til Bolander

Stor uenighed og utilfredshed med topledelsen i Coop har fået kædeforeningerne til at indlede jagten på en afløser til nuværende bestyrelsesformand Lasse Bolander, skriver Berlingske Business.

Det lykkedes ikke en gruppe utilfredse Coop-brugsforeninger at få topchef Peter Høgsted afsat, og nu er jagten så i stedet gået ind på at få tippet bestyrelsesformand Lasse Bolander af pinden.

Det skriver Berlingske Business med henvisning til det brev, som formænd og talsmænd i kædeforeningerne har sendt til alle medlemmer, hvori de fremhæver, at man har indledt jagten på en modkandidat til Lasse Bolander, som man ikke nærer stor tillid til.

"De tre kædeforeninger og BA (Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening, red.) har derfor besluttet, at de i fællesskab, og med brug af professionel bistand, omgående igangsætter en proces, der kan føre til opstilling af en modkandidat til Lasse Bolander, som COOP amba’s formand ved formandsvalget på COOP’s Landsrådsmøde den 13. og 14. april 2018," hedder det i brevet.

Landsrådet, som altså skal afholde valg om formandsposten til april, fungerer som Coops øverste myndighed. Rådet består af i alt 124 medlemmer, som hvert tredje år vælger, hvem der skal sidde i Coops bestyrelse.

Lasse Bolander har været formand i Coop i ti år, hvor han på landsrådsmøderne ikke har været mødt af modkandidater til posten. Det var Lasse Bolander, der 2013 hentede Peter Høgsted ind som koncernens direktør.

Selvstændige brugsforeninger lægger pres på Coop-ledelsen

Bolander bakker presset Høgsted op

Bolander jagter den gyldne middelvej i Coop

Forsiden lige nu

Mættet økologisk marked giver Friland mindre mavepuster

Efter flere år hvor Danish Crowns økologiske datterselskab halsede efter efterspørgslen på økologisk kød, er der kommet balance i markedet. Det rammer Friland på omsætningen, som i det seneste år er faldet med 17 mio. kr.

Ny direktør i Nordisk Kelloggs

Den nordiske del af den amerikanske morgenmadskæmpe har mandag fået en ny dansk direktør. Han har tidligere været ansat i Toms.

Orkla satser digitalt med opkøb af helseportal

Med et lidt utraditionelt opkøb har Orkla sikret sig rettighederne til den svenske virksomhed HSNG, der driver netportalerne Gymgrossisten og Bodystore, som er store inden for helse og sportsernæring.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier