FødevareWatch

Salling Fondene bliver eneejer af Dansk Supermarked

Det har kostet Salling Fondene 5,53 mia. kr. at få fat i de resterende 19 pct. af aktierne i supermarkedskoncernen.

En længe ventet handel mellem Dansk Supermarked og Salling Fondene går igennem inden nytår.

Det koster således fondene 5,53 mia. kr. at få fat i de resterende 19 pct. af aktierne i supermarkedskoncernen fra shippingkonglomeratet A.P. Møller, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Med overtagelsen af den resterende ejerandel bliver Salling Fondene, der består af Købmand Herman Sallings Fond og Købmand Ferdinand Sallings Mindefond, dermed eneejer af Dansk Supermarked Group.

"Dansk Supermarked Group vil fortsat drive en finansielt stærk virksomhed med fokus på at skabe langsigtet værdi. Samtidig giver 100 pct. fondsejerskab os nye muligheder, og vi er bevidste om vores sociale ansvar og de muligheder, vi har for at forbedre hverdagen for vores kunder, samarbejdspartnere og de samfund, vi er en del af," udtaler adm. direktør i Dansk Supermarked Per Bank i meddelelsen.

Pengene ryger tilbage i kæderne

Den helt store forandring med det nye ejerforhold er, at Dansk Supermarkeds overskud for fremtiden vil forblive i koncernen og blive investeret i detailaktiviteterne, hvor en del af pengene før endte hos A.P. Møller-Mærsk.

Pengene vil hovedsageligt gå til to formål; investeringer tilbage i forretningen blandt andet i form af opdaterede og moderniserede butikker, bedre indkøbsoplevelser og kvalitetsvarer til konkurrencedygtige priser samt til donationer via Salling Fondene, fremgår det.

Parterne oplyser, at den regulære drift af Dansk Supermarked Group, der blandt andet omfatter kæderne Føtex, Bilka, Netto, Salling og Wupti.com, fortsætter uændret.

Salget begyndte tilbage i 2014, da parterne gennemførte en overdragelse af 49 pct. af ejerskabet til Salling Fondene. De fik samtidig option på at overtage de resterende 19 pct. af aktierne i Dansk Supermarked Group og har frem til i dag ejet 81 pct. af virksomheden.

Forholdet mellem køber og sælger går helt tilbage til 1964, da Dansk Supermarked Groups grundlægger, Herman Salling, indgik partnerskab med A.P. Møller.

Handlen ventes gennemført inden årsskiftet, fremgår det.

Per Bank varsler storoffensiv i Dansk Supermarked med ny priskrig på fødevarer

Ejerfond klar til at købe Mærsk ud af Dansk Supermarked

Smedegaard færdig i Mærsk - forbliver formand for Dansk Supermarked

Forsiden lige nu

Overskuddet daler igen hos marmeladekending

Trods en lille fremgang på toppen har der ikke været megen medvind til nordjyske Fynbo Foods i det forgangne regnskabsår. Fremadrettet er skyerne også mørke, fremgår det af regnskabet.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier